注册 登录  
 加关注

网易博客网站关停、迁移的公告:

将从2018年11月30日00:00起正式停止网易博客运营
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

『爱丽丝找到天使了...』

——我的宝贝是天使...love u...

 
 
 

日志

 
 

2.1=762  

2009-01-06 16:09:23|  分类: 幸福baby的独白 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

题目貌似好怪,但其实是好简单的,因为今日刚好系我同BB 一齐嘅两年零一个月嘅时间,系762个日子,我唔知点解我会选择在今日写,而唔系拣系刚好两周年纪念嘅时间写,真系怪人一个啊我!

咁样就唔经唔觉响埋一齐两年嘅时间了,虽然我自己都觉得好不可思议,但毕竟我哋系抱住认真嘅心态去交往,咁而家仲可以维持到都可以系意料中事!

两年来,发生咗太多事了,特别系最近呢段时间我经历紧我人生的低潮时期,但系庆幸的是你依然在我身边,陪伴住我一直作战。正如我好耐以前已经讲过我始终都系觉得你系最了解我的,我同你系天生一对嘅。两年来,你一直为咗令我开心幸福都出尽法宝,但有时我仲响度抱怨真系太任性了(不过冇要求点会有进步呢,呵呵呵.......),所以好感激你咁疼锡我,一直将我捧在你的手心上呵护。我知道我脾气有时唔太好,好容易情绪化摞你出气发牢骚,不过你都系默默哋迁就我,唔会随便掉翻转头向我发脾气,我只可以讲选择你做我嘅另一半系我这辈子最正确的决定,你系我在正确的时间遇到正确的人,u  r my Mr.Right !

虽然最近同你有D 小吵小闹,我发现大家对某些事、某些人嘅睇法有D 唔同,有时我都会苦恼点解会咁,以前嘅我哋都好一致,但系我谂我哋始终系两个个体,各自经历嘅事情同人既有共同的又有不同的,咁样我哋成长的过程中所受到的影响都应该系不同的,我们的变化都应该系不一样的,我们不可能再强求以前的状态了。所以我觉得只要我哋所追求的东西同以前系一样,只要我哋依然系共同进步紧,只要我哋对彼此仲有共识的,一切的问题我们都可以解决,即使有所不同都可以将不同的东西融合在一起变成我俩共同喜欢、追求的东西。

没有更多嘅甜言蜜语,因为我词穷了,我唔想再多讲太多的话语,因为我俩一切都尽在不言中。

我只想对你讲:我只想在你的背后被你一直牵着我的手往前走。

 

 

 

 

 

 

  评论这张
 
阅读(82)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018