注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

『爱丽丝找到天使了...』

——我的宝贝是天使...love u...

 
 
 

日志

 
 

战斗力严重虚耗  

2008-12-01 14:01:55|  分类: 叛逆baby在发up疯 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

各位我终于考完了国家公务员了,不过我想讲过多10日到我又要落深圳考深圳公务员了,真系马不停蹄啊!

讲番寻日嘅考试,一切如意料中咁多波折......

首先系搭车,顶~~当日呢位864嘅司机真系好唔掂,唔掂到开车好似唔识开咁,慢到令我快发疯,睇住D 时间一分一秒咁过,架车就悠哉游哉咁向前行,真系好有冲动摞把刀要挟个司机即刻开快D 去到省旅游学校(我心谂),于是我只可以不断咁谩骂呢个死人司机,终于响8:40落车,迎面见到BB响度等我。好彩间学校就响车站对面,一落车就拿拿声直奔学校,去到试室人哋都入晒去噜,不过我都可以入去。

跟住到考行政嘅时候,平时做题果D 意气风发全部冇晒,望住D 题只可以讲佢识我我唔识佢。

考完出黎同kidman、BB、小尹讲起,数学推理都唔系一般咁难,起码比平时难,然后啊D 常识真系好常识,BB 话佢D 常识平均每10秒一题,唔系因为好得,系因为时间好唔够,然后果D 资料分析实在好烦,然后图形推理我想用粗口闹出题人,总之140条题响120分钟到完全做完系冇可能,我只可以以最快嘅速度做晒,甚至有几题去到最尾我自己连题目都唔睇直接撞答案。同时间斗快,就系考行测嘅秘诀了。

中午随便响果间学校食咗个即食粉就坐响度同kidman、BB 一齐吹水了,真系饭气攻心系咁觉得好眼训,当时都不知几惊考考下会训着咗。

考申论,系我最头痛嘅一科,因为太多资料要睇,我D 归纳能力有D 弱。不过今次D 资料十分容易睇,仲好快就睇完,不过要归纳就有D 难度了,但系唯有顶硬上咯,好彩我自我感觉都OK 啦,但上年我呢科自我感觉都觉得OK 啵,但系D成绩就好麻麻了,啊~~好矛盾啊!!

寻晚考完番到屋企,我成个人好似虚脱咁,攰到唔想讲嘢,眼皮系咁向下跌,于是我早早就摊上床,大概10:30,其实本来想9:30就摊咖啦,不过阿妈话要陪佢倾多阵计喔。摊上床同BB 倾电话倾咗半个钟就收线呼呼大睡了,一觉训到今朝9:30,实在好舒爽,不过唔知系咪太攰了,今朝起身周身腰酸背痛兼且落枕了。

结果,今日又要开始温习深圳公务员嘅嘢了,睇怕同姐妹们的约会又要推迟下了,但我确实唔想推迟,姐妹们有乜好建议呢??

 

 

战斗力严重虚耗 - eva.诗韵 - its Eva here......

战斗力严重虚耗 - eva.诗韵 - its Eva here......

 呢两本就系下次深圳考试嘅资料了,净低12日要刨完呢两本,真系厚到唔使恨啊,内容又多喔,如果我成功我都觉得自己系咪变态,心入面都不禁要呐喊一句:到底还要不要我活??

 

  评论这张
 
阅读(58)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018